Texhnolyze

25. detsember 2006 at 22:28 (anime)

Tänase seisuga sai läbi vaadatud «Texhnolyze» (2003). Tegu on animesarjaga, mille tegevus toimub düstoopilises maa-aluses linnas, kus valitsevad jõugud ja vaesus. Lisaks mainitud elementidele lahatakse sarjas ka tehisjäsemete mõju inimpsühholoogiale. Niivähe kui ma netis arvamusi olen lugenud, siis kurdetakse sarja alguse venimist. Eriti sarjatakse avaepisoodi, kus dialoog praktiliselt puudub. Ma ei saa aru. Peavad siis alati ükskõik millise teose alguses püssid paukuma ja soolikad lendama, et endale tähelepanu tõmmata?

Erinevalt ilmselt tuntuimast «tehnoloogia arengu mõju inimkonnale»-teemalistest filmist/sarjast «Kôkaku kidôtai» («Ghost in the Shell»), ei tekita eksistentsiküsimused Texhnolyze’s kunagi keerukaid filosoofilisi arutlusi, vaid need avalduvad läbi atmosfääri. Seda kõike on tehtud väga oskuslikult, ning lõpupoole oli väga meeldivaks üllatuseks avastada kuivõrd kontrastne oli maa-alune atmosfäär võrreldes maapealsega. Animatsioon oli samuti väga tasemel.

Ma ei taha nüüd öelda, et sari vaid aegluubis näidatud olustikupiltidest koosnes ning igasugune tegevus täiesti puudus – kaugel sellest. Oli muuhulgas ka sedasama tagaigatsetud püssipaukumist ja soolikalendu, kuid antud juhul ei olnud tegu keskse elemendiga hoolimata sellest, et jäsemed enamasti justnimelt kaadri fookuses lendasid.

Sarjal on olemas ka väga kaunis ning informatiivne ametlik koduleht. (4/5)

Lisa kommentaar